SKŁADNIKI:
- 2 mocno dojrzałe mrożone banany
- filiżanka mocnego espresso, schłodzonego w lodówce
- mleko kokosowe dla konsystencji i smaku
- opcjonalnie dowolne słodziwo [jeśli kawa okaże się zbyt mocna, lub damy jej zbyt wiele]+ płynne tahini do polania
Standardowo - wszystkie składniki zblendować na jednolitą masę, sprawdzając jednocześnie smak. Jeśli chcemy mocno kawowe lody dajemy więcej kawy, jeśli wolimy tylko lekki jej posmak, dajemy więcej mleka, taka filozofia (;
Po wyjęciu lodów z foremki ułożyć je na pergaminie i polać pastą tahini. Przed jedzeniem odczekać kilka chwil, aż całość zastygnie i jeść ze smakiem (:
UWAGI:
- jeśli nie chcecie jeść lodów, lub nie macie foremek, ALBO jeśli zostało Wam ciut masy - zmieszajcie ją z resztą kawy. Kawa z mlekiem kokosowym i mrożonym bananem jest cudowna, uwierzcie <3
4 komentarze:
Przepyszne ;)
Wygląda bardzo smacznie i apetycznie! :-)
Super zdrowa słodycz :)
Jakie efektowne! :)
Prześlij komentarz